Hoeveel risico wil je lopen met je pensioen?

Gebruik jouw invloed door mee te doen met ons onderzoek!

Om de paar jaar onderzoeken wij of we als Pensioenfonds PGB nog op koers liggen. Jóuw koers, want wij zijn er voor jóuw pensioen. Dat pensioen moet passen bij jouw situatie en jouw wensen. Jouw mening telt dus!

Jouw mening geeft ons meer inzicht

Als je meedoet aan ons digitale onderzoek, stellen we je enkele vragen. Zodat duidelijk wordt welke risico’s jij met je pensioen wil nemen. Dat geeft ons richting in hoe we jouw geld het beste kunnen beleggen.

Meedoen kost je ongeveer 10 minuten

De vragen zijn kort en duidelijk; je kunt ze eenvoudig beantwoorden. Zeg nu zelf: meedoen aan dit onderzoek is toch een makkelijke manier om invloed op je pensioen te hebben?

Op 7 oktober ontvang je de uitnodigingsmail als je mee wilt doen aan onderzoek

We organiseren dit onderzoek samen met onderzoeksbureau IG&H. Wil je eerst graag meer informatie over het onderzoek? Kijk dan op pensioenfondspgb.nl/onderzoek. Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

Heb jij een klein pensioen van vóór 2018 bij een vorige pensioenuitvoerder? Dan komt dat pensioen misschien naar ons toe.

Heb je meerdere banen gehad? Dan heb je misschien bij verschillende pensioenuitvoerders een klein pensioen opgebouwd. Pensioenuitvoerders mogen nu ‘oude’ kleine pensioenen overdragen naar je huidige pensioenuitvoerder.

Welke pensioenen worden overgedragen en waarom?

Het gaat om kleine pensioenen die zijn opgebouwd vóór 2018 en nog niet zijn ingegaan. Kleine pensioenen opgebouwd na 1 januari 2018 mochten al eerder automatisch worden overgedragen. Een klein pensioen is een pensioen dat ligt tussen € 2,01 en € 503,24 bruto per jaar (2021). Door kleine pensioenen samen te voegen, heb je je pensioen zoveel mogelijk onder één dak. Hierdoor heb je beter overzicht in hoeveel pensioen je later kunt krijgen.

Hoe weet je dat jouw kleine pensioen van vóór 2018 wordt overdragen naar ons?

Dan krijg of kreeg je hierover een bericht van je vorige pensioenuitvoerder. Als wij dit pensioen hebben ontvangen, krijg je ook een brief van ons. Dit pensioen tellen we dan op bij het pensioen dat je bij ons opbouwt. Je raakt dus geen pensioen kwijt.

Wij dragen ook pensioenen over naar andere uitvoerders

Bij Pensioenfonds PGB zijn ook ongeveer 22.500 ex-deelnemers met een ‘oud’ klein pensioen. Wij zijn op dit moment druk bezig met het overdragen van deze pensioenen naar de nieuwe uitvoerders. De totale waarde van deze pensioenen is ongeveer € 66 miljoen. Dit bedrag is ongeveer net zo hoog als het bedrag dat we naar verwachting (extra) binnenkrijgen.

Niet alle pensioenuitvoerders dragen kleine pensioenen van vóór 2018 automatisch over

Dit is namelijk niet verplicht. In dat geval blijft jouw pensioen staan bij je vorige pensioenuitvoerder.

Wil je weten of en waar je een klein pensioen hebt opgebouwd van vóór 2018?

Op mijnpensioenoverzicht.nl staan al je pensioenuitvoerders bij elkaar. Hier zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en of daar kleine pensioenen bij zitten. Hier lees je meer over kleine pensioenen.

Harrie Vugs

Robert Manning

Nieuwe gezichten in het verantwoordingsorgaan

In de vorige editie van PGB Beeld vroegen wij jou om je aan te melden voor ons verantwoordingsorgaan. Daarop kregen we verschillende reacties. Inmiddels verwelkomden wij al 2 nieuwe leden.

Het verantwoordingsorgaan komt op voor de belangen van deelnemers, gepensioneerden en werkgevers

De leden houden toezicht op het bestuur van Pensioenfonds PGB, oordelen over het beleid en geven advies. Wil je meer informatie over het verantwoordingsorgaan? Kijk dan op de speciale pagina op onze website. Hier lees je ook hoe jij je kunt aanmelden voor één van de overige vacatures.

De nieuwe gezichten in het verantwoordingsorgaan zijn Harrie Vugs en Robert Manning

“Pensioen is uitgesteld loon dat door het pensioenfonds zo goed mogelijk beheerd moet worden. Daarbij moet zo goed mogelijk rekening gehouden worden met de belangen van werkgevers (hoogte van de premie), werknemers (hoogte van de premie, op te bouwen pensioen) en gepensioneerden (uitkering van het opgebouwde pensioen). Het bestuur legt over dat beheer verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan. Als VO-lid ben je als het ware het verlengstuk van deelnemers en gepensioneerden.” Harrie Vugs is benoemd door CNV Vakmensen namens gepensioneerden.

“Veel deelnemers raken helaas pas geïnteresseerd in hun pensioen wanneer ze toe zijn aan hun eerste leesbril. Pensioen kent vele interessante facetten en de financiële en maatschappelijke belangen zijn bijzonder groot. Zorg dat je zicht hebt op het maandelijkse bedrag waar je straks boodschappen van moet doen!” Robert Manning is benoemd door de Werkgeversraad van Pensioenfonds PGB.

STEL ONS GERUST JE VRAGEN

Heb je vragen over je pensioen? Wij helpen je graag! Kijk op onze website: pensioenfondspgb.nl of mail ons naar: ks@pensioenfondspgb.nl. Of bel ons: 020 541 82 00

Wil je ons bezoeken?

Dat kan op afspraak. Je kunt een afspraak maken via klantenservice 020 541 82 00.

Bezoekadres Prof. E.M. Meijerslaan 2 1183 AV Amstelveen Correspondentieadres Postbus 2311 1180 EH Amstelveen

Deel deze pagina