"Wat mij aanspreekt is dat we het over pensioen hebben, maar ook over andere interesses"

PensioenTrefpunt:

De eerste community van Pensioenfonds PGB

We willen meer in contact staan met onze deelnemers. Om jou te leren kennen en om te horen wat er speelt. Daarom lanceerden we in oktober als proef een zogenaamde community. Samen met de Vereniging van Gepensioneerden (VVG) startten we PensioenTrefpunt. Dé plek waar leden van de VVG met elkaar in contact kunnen komen. Ruim 360 mensen meldden zich al hiervoor aan!

Wat is een community?

Een community is een online platform waar de leden schrijvend met elkaar in gesprek gaan. Ze kunnen hier ervaringen met elkaar delen, over onderwerpen discussiëren of elkaar adviseren en helpen. De community brengt ook deelnemers met dezelfde hobby’s en interesses bij elkaar.

PensioenTrefpunt is het online platform voor en door gepensioneerden

Voorafgaand aan de lancering vroegen wij verschillende VVG-leden welke thema’s zij op PensioenTrefpunt willen bespreken. Vooral het nieuwe pensioenakkoord en het achterblijven van een verhoging kwamen veel naar voren. Maar ook maatschappelijke onderwerpen zoals zorg en welzijn werden genoemd. Vooral elkaar helpen en tips uitwisselen rondom pensioen vinden leden van toegevoegde waarde.

Kom met elkaar in contact

Je kunt op PensioenTrefpunt schrijvend, op een moment dat het jou uitkomt, ervaringen met elkaar delen, over onderwerpen discussiëren of elkaar adviseren en helpen. Het platform is in eerste instantie een proef met als doel te onderzoeken of een online platform geschikt is om gepensioneerden met elkaar in contact te brengen. De input van de leden is erg belangrijk voor het bestuur van de VVG en het bestuur van Pensioenfonds PGB. En kan zelfs worden meegenomen in de bestuursvergaderingen.

Dagelijks interessante berichten

Je leest dagelijks interessante berichten, nieuwtjes, vragen, foto’s, filmpjes of blogs op PensioenTrefpunt. Ook kun je meedoen aan digitale bijeenkomsten op het platform. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen leden de mogelijkheid om vragen te stellen over specifieke onderwerpen. Zoals het nieuwe pensioenakkoord.

Nieuwe pilot voor jonge deelnemers

Deze proef met PensioenTrefpunt geeft ons als pensioenfonds veel inzichten. Op basis hiervan gaan we verder en bepalen we, samen met de VVG, de toekomst van PensioenTrefpunt. Ook starten we nieuwe, soortgelijke proeven. Eén daarvan is een WhatsApp-groep voor jonge deelnemers.

Meedoen op PensioenTrefpunt?

Ben je nog niet actief op PensioenTrefpunt, maar lijkt het je wel leuk om je aan te melden? Dat kan! Stuur een e-mail naar pensioentrefpunt@pensioenfondspgb.nl. Zorg ook dat je lid wordt van de VVG. Kijk voor meer informatie op vvgpgb.nl.

Deel deze pagina