Hybride werken: hoe doen organisaties dat?

En hoe werk jij? Laat het ons weten!

Iedereen is bezig met het nieuwe werken. Want hoe gaan we tijdens en na corona hiermee om? Veel organisaties starten het hybride werken. Dat betekent deels thuis aan de slag en deels op kantoor. Bij Pensioenfonds PGB zijn we er enkele maanden geleden ook mee begonnen. En wat blijkt? Het merendeel wil niet meer terug naar het oude normaal. Flexibel werken is het nieuwe werken. En dat geldt niet alleen voor mensen die op kantoor zitten. Ook voor mensen die op locatie werken, verandert er wel iets. En elke organisatie gaat hier anders mee om. Eén van de bij ons aangesloten werkgevers, Royal FloraHolland, vertelt hoe zij met hybride werken omgaan.

Royal FloraHolland introduceerde de nieuwe WERK-regeling

Bij Royal FloraHolland, een coöperatie van kwekers met ruim 2.600 medewerkers, wordt er sinds corona anders gekeken naar flexibel werken en reizen. De organisatie introduceerde begin dit jaar de nieuwe WERK-regeling, een ‘Werkplek En ReisKostenregeling’. Daarbij geldt: werknemers die thuis kunnen werken, doen dit zoveel mogelijk thuis. En ze gaan naar kantoor voor teammeetings en brainstormsessies.  

Twee groepen: werknemers die wel en niet op locatie hoeven te werken 

“We hebben daarbij verder gekeken dan de coronatijd, omdat we denken dat mensen in de toekomst meer thuis gaan werken”, vertelt Annemarie Verkerk, HR Compensation & Benefits bij Royal FloraHolland. De WERK-regeling kan dus ook blijven als corona voorbij is. “We hebben goed afgesproken wat onze uitgangspunten waren. In de eerste plaats: voor wie zou het moeten gelden? Want we zagen grofweg twee groepen mensen in dienst: zij die altijd op locatie moeten werken en zij die niet op locatie hoeven werken.”

Annemarie Verkerk, HR Compensation & Benefits bij Royal FloraHolland.

Veilingmeester vanuit huis

Annemarie vervolgt: “Wat we van te voren nooit hadden kunnen bedenken is dat een veilingmeester ooit thuis zou kunnen werken. Maar dat bleek een deel van de dag toch echt heel goed te kunnen. En er waren meer functies en groepen mensen voor wie dit bleek te gelden.”

Aandacht voor elkaar

Voor Royal FloraHolland is aandacht voor elkaar een belangrijk aspect dat hoort bij het nieuwe werken. Zo deelde de organisatie onder andere tips om met elkaar in contact te blijven. Door online te wandelen met een collega, het organiseren van koffiemomenten of door een wandelafspraak met een leidinggevende om echt met elkaar te praten.

Hoe is jouw werk(plek) veranderd tijdens corona?

Hoe werk jij tijdens corona? Zijn jouw kinderen bijvoorbeeld thuis (geweest)? Hoe overleggen jij en je collega’s nu? Doen jullie dit op andere plekken dan voorheen? Of hoe is het werken op locatie veranderd? Deel je ervaring of tips rondom hybride werken of reizen met ons. Stuur een e-mail naar communicatie@pgbpensioendiensten.nl en wie weet sta jij in de volgende editie van PGB Beeld.

Deel deze pagina