Jochem Dijckmeester Bestuursvoorzitter Pensioenfonds.PGB

Een goed pensioen in een leefbare wereld

Toen de vorige PGB Beeld verscheen, zaten we nog in een lockdown. En vroeg ik mij af hoe het nieuwe normaal eruit zou komen te zien. Ik ben heel blij dat we op dit moment veel dichter bij ‘wat we ooit normaal vonden’ zitten dan toen. Dat ik bij Pensioenfonds PGB weer collega’s tegenkom op de gang. Dat ik voor het eerst sinds hele lange tijd weer een keer met een vriend op een terrasje heb gezeten.

Wat betreft het nieuwe normaal zie ik dat we nog zoekende zijn. Mijn vakantie in eigen land afgelopen zomer beviel me goed, net als vele anderen. Sommigen blijven voortaan in eigen land op vakantie gaan. Anderen hebben nu al een buitenlandse vakantie voor volgend jaar geboekt. Digitaal samenwerken gebeurt nog volop. En veel collega’s geven hier zelfs de voorkeur aan. Al vind ik het zelf juist een meerwaarde dat sommige overleggen nu eindelijk weer fysiek plaatsvinden.

Het mooie is dat in er veel gevallen twee invalshoeken of persoonlijke voorkeuren zijn als je kijkt naar de impact van zaken op mens en maatschappij. En dat je die net zo vaak allebei kunt verdedigen. Of het nu om het oude of het nieuwe normaal gaat. Neem bijvoorbeeld de weg naar schone energie. Onlangs vroeg ik een panel van jonge PGB-deelnemers via whatsapp naar hun mening over investeren in Shell. De reacties waren heel verschillend. De een wil blijven investeren om invloed uit te oefenen, de ander wil stoppen met fossiele beleggingen. Als pensioenfonds vinden we het belangrijk te luisteren naar onze achterban. Soms ligt een bepaalde keuze gevoelsmatig enorm voor de hand maar als je het vanuit een andere invalshoek bekijkt, kan dat voor mens en maatschappij juist beter uitpakken dan vooraf gedacht.

"Als pensioenfonds vinden we het belangrijk te luisteren naar onze achterban."
"Pensioenfonds PGB gelooft in een goed pensioen in een leefbare wereld."

In dit magazine lees je hoe Pensioenfonds PGB omgaat met deze en andere complexe keuzes. Hoe we ons financieel hersteld hebben en wat dat betekent voor jouw pensioen. Hoe het nieuwe pensioenstelsel er straks uit ziet. Hoe je gezond naar je pensioen toewerkt. En wat je kunt leren van collega-deelnemers die hybride werken.

Je ziet, in deze PGB Beeld staan mens en maatschappij centraal en dat is niet zonder reden. Want Pensioenfonds PGB gelooft in een goed pensioen in een leefbare wereld. Daar werken we iedere dag hard aan. En dat is en blijft wat mij betreft heel normaal.

Jochem Dijckmeester Bestuursvoorzitter Pensioenfonds PGB

Deel deze pagina