Annemarie en Bart over digitaal werken...

"Bloemen kun je niet verdelen vanachter je computerscherm"

Bart van der Bent is HR Partner. Vanuit zijn rol is hij betrokken bij de logistieke operatie in Rijnsburg.

Annemarie Verkerk en Bart van der Bent werken bij het ‘fleurigste bedrijf van Nederland’, oftewel Royal FloraHolland. We spraken ze over het vraagstuk: hoe digitaal werken jullie?

Bij Royal FloraHolland werkt twee derde van de werknemers in de logistieke operatie. En dat kan niet vanuit huis. Dat zijn zo’n 1.900 werknemers die op locatie werken. Bart zegt daarover: “Bloemen kun je niet verdelen vanachter je computerscherm. Onze verdelers werken op locatie om te zorgen dat de bloemen op de juiste plek komen voor de kopers. En denk ook aan de keurmeesters van de bloemen en de afdeling ‘Fustwas’ die voor schone fusten (waar bloemen in staan) zorgen. Dat kan niet vanuit huis.”

“We ontdekten dat veel digitaal kan”

De andere werknemers werken bijvoorbeeld op de HR afdeling, de afdeling finance of de commerciële afdeling. “Voor die afdelingen geldt dat we al deels vanuit huis werkten. Ook voor corona. Als ik ’s avonds iets wil afmaken, doe ik dat. Dan kan ik ’s middags mijn dochter even van school halen”, zegt Bart. Annemarie: “Niet aan plaats en tijd gebonden werken past binnen onze cultuur. We doen een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Toen corona kwam hebben we de arbeidsvoorwaarden aangepast aan het hybride werken. We hebben een eigentijdse regeling bedacht met een vergoeding voor het inrichten van je werkplek thuis en voor de kosten die je thuis maakt. Een reiskostenvergoeding krijg je als je ook echt reist.” Bart: “We ontdekten ook dat er veel digitaal kan. Onze collega’s van de commerciële afdeling zijn klanten bijvoorbeeld meer digitaal gaan spreken. En bij Royal FloraHolland denk je direct aan de veiling en aan onze klok. Het is voor kopers ook mogelijk om op afstand op de klok te kopen. Ook hier zie je de digitalisering dus in terug.”

“Mijn agenda lijkt op Tetris”

Kent het digitale tijdperk dan alleen maar voordelen? Volgens Bart is er een belangrijk nadeel: “Mijn agenda lijkt op het computerspel Tetris en zit vol met blokjes. Oftewel, die zit vol digitale vergaderingen. Daarbij mis ik ook wel het persoonlijke contact.” Annemarie ziet dat contact maken juist makkelijker gaat. “De digitale deur staat altijd open. Je kunt makkelijk digitaal contact leggen.”

“Digitalisering gaat ook over duurzaamheid”

Digitaal werken gaat over méér dan alleen thuiswerken. Bij Royal FloraHolland loopt een meerjarig traject om ook de collega’s in de logistiek meer digitaal te laten doen. Denk aan het bekijken van je rooster of je loonstrook. Maar ook een declaratie digitaal indienen of het bekijken van een intranetbericht. Sommige collega’s hebben geen internet thuis of hebben hulp nodig. Er is daarom een speciale kiosk-pc waar deze werknemers terecht kunnen. Maar waarom is dat belangrijk? Annemarie: “We kunnen processen zo efficiënter inrichten. Je verlof digitaal aanvragen gaat bijvoorbeeld sneller dan dat je eerst een papier moet uitprinten en daarmee naar je leidinggevende moet. Maar het gaat ook over duurzaamheid. Als we zeggen dat we aandacht hebben voor het duurzaam kweken van planten en bloemen, moeten we ook streven naar een papierloze organisatie. Minder reizen is ook mooi meegenomen. Maar ja… het grootste deel van onze collega’s blijft reizen om de logistiek te regelen voor het fleurigste bedrijf van Nederland.”

Annemarie Verkerk werkt bij HR Compensation & Benefits en is vanuit haar rol betrokken bij de arbeidsvoorwaarden.

Deel deze pagina