Financiële situatie verbeterd

In 2022 gaat jouw pensioen licht omhoog

Op 31 december 2021 was de beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds PGB 111,5%. Mede door onze verbeterde financiële situatie heeft het bestuur besloten om de pensioenen te verhogen met 0,23%. De verhoging gaat naar verwachting in mei in, met terugwerkende kracht per 1 januari 2022. De verhoging geldt voor alle pensioenen.

We benutten de maximale ruimte om te verhogen

Het bestuur realiseert zich dat het om een kleine verhoging gaat. Toch zijn we blij dat we na jaren eindelijk weer een beetje kunnen verhogen. Hierbij hebben we ook goed geluisterd naar het verantwoordingsorgaan. We gebruiken de maximale ruimte die wettelijk is toegestaan.

Waarom kunnen de pensioenen niet verder omhoog?

Dat komt omdat pensioenfondsen zich moeten houden aan wettelijk regels. Onze beleidsdekkingsgraad kwam eind december uit op 111,5%. Pas vanaf een beleidsdekkingsgraad van 110% mogen wij de pensioenen in stapjes verhogen. Dit doen we tot maximaal 2% bij een beleidsdekkingsgraad van 123%. Op pensioenfondspgb.nl/verhoging lees je meer over de regels.

Wanneer gaat de verhoging in?

Jouw uitkering wordt naar verwachting in mei 2022 verhoogd. Je krijgt dan ook een nabetaling voor de verhogingen vanaf januari.

De overheid kondigde nieuwe regels voor verhoging aan

Daardoor ontstaat er misschien extra ruimte om jouw pensioen te verhogen. Maar die nieuwe regels zijn er nu nog niet. Als er later dit jaar wettelijke ruimte komt, kijkt het bestuur zorgvuldig naar de mogelijkheden om de pensioenen verder te verhogen. Daarbij houden we rekening met de belangen van al onze deelnemers.

Premie en pensioen: hoe zit dat precies?

Elke maand betaalde je, samen met jouw werkgever, premie voor jouw pensioen. Een groot deel van jouw premie gebruikten wij om te beleggen. Zo groeide jouw pensioen en krijg je nu meer pensioen dan je aan premie betaald hebt. Gemiddeld krijg je 3 keer zoveel pensioen uitgekeerd als je samen met jouw werkgever aan premie hebt betaald.

Meer weten over onze financiële situatie?

Lees hier meer over onze financiële situatie en wat die betekent voor jouw pensioen. Je vindt hier ook al onze kwartaalberichten. Daarin leggen we per kwartaal uitgebreid uit hoe onze financiële situatie zich ontwikkelde en hoe dat kwam.

Deel deze pagina