Genoeg te doen na je pensioen:

"Zolang mijn lichaam en portemonnee het toestaan, blijf ik reizen"

We bellen nu via FaceTime. Bel je vaker via FaceTime?

“Ja, dat doe ik regelmatig met mijn kinderen en 10 kleinkinderen. Maar met leeftijdsgenoten bel ik gewoon, of ik ga naar ze toe. Laatst hing ik 4 uur lang met een vriendin aan de lijn, heerlijk. Met mijn kinderen en kleinkinderen FaceTime ik vooral als ik op vakantie ben.”

En ga je vaak op vakantie?

“Dat probeer ik wel. Ik hou van reizen, vooral naar verre bestemmingen. Ik zou dit jaar naar Japan gaan, maar door corona gaat dat niet door. Nu ga ik op wandelvakantie op Madeira. En de Transsiberië Express staat ook op de planning. Ik reis wel samen met een organisatie, die regelt het vervoer en het verblijf. De rest onderneem ik zelf.”

Wat is het meest indrukwekkende dat je tijdens je reizen hebt gezien?

“Het allermooiste dat ik ooit heb gezien, is de Taj Mahal in India. Als klein meisje zag ik een foto en dacht ik: daar wil ik een keer heen. Dus dat heb ik gedaan. Het is zo indrukwekkend. Zolang mijn lichaam en portemonnee het toestaan, blijf ik reizen.”

Als je niet op reis bent, wat doe je dan graag?

“Veel verschillende activiteiten. Ik ben penningmeester bij een buurtvereniging, kerkrentmeester van de plaatselijke protestantse kerk en ik ben verantwoordelijk voor het rooster van de predikanten. Daarnaast pas ik regelmatig op mijn 10 kleinkinderen. En ook heel leuk: ik ben lid van de rode hoedjes. Een vereniging van vrouwen boven de 50 jaar die samen allerlei activiteiten doen. We dragen dan paarse kleding en een rode hoed. We komen één tot 2 keer per maand bij elkaar. We drinken thee en eindigen natuurlijk met een wijntje. Binnenkort gaan we samen naar een museum.”

Doen jullie ook weleens een digitale activiteit?

“Nee, dat niet. Ik doe wel meer met digitale middelen dan leeftijdsgenoten. Ik heb altijd met de computer gewerkt. Ook nu doe ik altijd alles digitaal. Nieuwsbrieven? Doe maar mij digitaal. Ik vind het onzin om dat soort zaken op papier te krijgen. Als er bericht is, krijg ik een e-mail en dan kijk ik. En als ik iets wil weten van Pensioenfonds PGB, open ik zo de website. Ik heb die link namelijk bij mijn favorieten staan.”

Jannie Haitink-Altena (77)

werkte 18 jaar in de zeefdrukkerij. Zij ging vanaf 2006 met de VUT en in 2009 met pensioen.

Deel deze pagina